Kiropraktisk behandling

Målet med kiropraktisk behandling er at lindre smerter, forbedre kropsfunktionen og fremme kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv, uden brug af kirurgi eller medicin.

Behandlingen involverer ofte manuelle justeringer og manipulationer af rygsøjlen og andre led, med det formål at korrigere eventuelle subluxationer eller dislokationer. Subluxationer henviser til små forskydninger af led, der kan påvirke nervernes funktion og dermed kroppens generelle sundhedstilstand.

DEN KIROPRAKTISK BEHANDLING 

Kiropraktoren er den bedst uddannede, når det handler om at få led, knogler og muskler til at fungere som de skal. En vigtig del af behandlingen består ofte af manipulationsbehandling, som kiropraktoren er specialist i.

På denne side kan du som – supplement til kiropraktorens råd – læse om, hvad du kan forvente dig efter denne type behandling.

Reaktioner efter en manipulationsbehandling

Nogle vil opleve, at de får det bedre efter bare én behandling, og at smerter og gener umiddelbart formindskes. Andre vil føle en jævnt fremadskridende bedring af symptomerne. Enkelte mærker faktisk en forværring af smerterne i begyndelsen og føler først bedringen efter et par behandlinger.

Din krop reagerer

I forbindelse med behandlingen er det en helt almindelig reaktion, at du kortvarigt bliver øm i det område, hvor du er blevet behandlet. Der er dog ingen grund til bekymring, reaktionen er som regel meget kortvarig. Du skal huske på, at målet med manipulationsbehandlingen er, at din krop ”behandles tilbage” til en normal tilstand, og det kræver, at kiropraktoren korrigerer der, hvor problemerne er. Det er det din krop reagerer på.

Tid er vigtig

Tid spiller en vigtig rolle i hele dit behandlingsforløb. Overbelastede eller ødelagte strukturer i kroppens muskler, sener og ledbånd heler efter en bestemt proces, og den tager tid. Selvom dit problem er opstået ”akut”, kan det sagtens skyldes, at din krop har været udsat for overbelastning gennem længere tid.

Behandlingsforløbet er som helhed afhængigt af en række faktorer, der kan påvirke helingsprocessen: Eksempelvis hvordan du blev skadet, hvornår du første gang fik ondt, din alder, dit køn, anden sygdom, tidligere skader og din arbejdssituation.

Det er svært at sige noget generelt om antallet af behandlinger, og har du et kronisk problem, kan der blive tale om et længerevarende forløb.

Det er vigtigt at slå fast, at selv om dine symptomer ligner de symptomer, som en nabo eller bekendt har oplevet, så kan I have brug for helt forskellige behandlingsforløb. Lyt til de råd, som din kiropraktor giver dig – de er baseret på den grundige undersøgelse, der er foretaget og din krops reaktioner på behandlingen.

Mulige sidegevinster ved behandlingen

Patienter og kiropraktorer har i årevis erfaret, at andre dele af kroppen også kan få det bedre efter manipulationsbehandling hos en kiropraktor. Det skyldes sandsynligvis en påvirkning af nervesystemet.

Resultatet af en nyere svensk undersøgelse viste, at hver fjerde patient oplevede andre positive reaktioner, som for eksempel lettere åndedræt, bedre syn eller hørelse, bedre fordøjelse og positive forandringer i hjerterytme og blodtryk.

Få eller ingen bivirkninger

Ny forskning viser også, at svimmelhed, kvalme eller andre reaktioner kan optræde, mens mere alvorlige komplikationer er yderst sjældne i forbindelse med manipulationsbehandling hos en kiropraktor. Risikoen for bivirkninger ved brug af almindelige smertestillende piller er til sammenligning langt større.

Ta’ en snak med din kiropraktor, hvis du vil vide mere om din krops reaktioner på behandlingen.

Har du brug for hjælp

Udfyld vores formular, book tid direkte på siden eller kontakt os for mere information.