Vi gør det alle sammen – håber, at småskavankerne går væk af sig selv, uden at vi behøver røre en finger for det eller ændre på vores vaner! Lidt hold i ryggen, ømme skuldrer, ondt i hovedet. Inderst inde ved vi godt, at det kan være et signal til, at vi bør gøre noget. Opsøge hjælp, eller motionere mere. Men vi får os ikke lige taget sammen. I stedet har vi det med at smutte over, hvor gærdet er lavest. Vi vænner os til det, og risikerer i stedet at forfalde endnu mere.

For din egen skyld: Gør noget ved det nu!

Småskavanker kan være begyndelsen til de virkelige problemer – dem, der kræver en større behandlings-indsats eller måske aldrig helt forsvinder. Stop din accept af smerter i led og muskler.

Første skridt i den rigtige retning: Kontakt en kiropraktor. Her kan du få professionel hjælp.

Uanset om du kommer krybende ind ad døren plaget af store smerter, eller du opsøger kiropraktoren på grund af småskavanker, vil kiropraktoren ved det første besøg gennemgå din sygehistorie. Det vil sige, at du med egne ord fortæller, hvad der er sket, og hvad der er galt.
Kiropraktoren vil herefter undersøge dig grundigt – specielt dine led, muskler og holdning, og stille dig relaterede spørgsmål, som for eksempel om dit arbejdsforhold, tidligere sygdomme og medicinforbrug. Efter behov suppleres med en røntgenundersøgelse.

Derefter vil kiropraktoren stille en diagnose og fortælle dig hvilken behandling, der eventuelt skal til, og hvad du selv kan eller skal gøre. Det kan være en snak om, hvad du skal holde dig fra eller hvilke øvelser eller træning, der vil passe til dig. Forebyggelse er altid bedre end behandling.

Du har kun den ene krop – og den skal holde hele livet. Din livskvalitet er dit eget ansvar og kiropraktoren kan hjælpe dig med den nødvendige viden, støtte og behandling.